Velkommen til Ringerike kommunes portal for å besvare skoleinnmelding, søke plass i barnehage og SFO.

Her kan du også svare på tilbud, søke om annen plasstørrelse og endre søknader.Ny søknad om plass i barnehage og SFO

For å legge inn ny søknad om plass velger du Søk SFO her eller Søk barnehage her i menyen over. For barnehage er hovedopptaket i mars hvert år, og du må ha søkt innen 1. mars for å komme med i hovedopptaket. Du må søke på minst to barnehager.

Er du folkeregistrert Ringerike kommune er det viktig at du logger deg inn via ID- porten før du søker om barnehage-/SFO-plass. Dette for å kontrollere at opplysningene som er registrert på deg og din familie er korrekte, samt for å kunne legge til kontaktinformasjon (telefonnummer og e-postadresse).

Om du per i dag ikke er folkeregistrert i Ringerike kommune, søker du uten å være innlogget. Da må du logge inn etter at søknaden er sendt for å lagre dine kontaktopplysninger.

Svare på tilbud om plass

Du må logge inn for å svare på tilbud om plass.

Søknad om bytte av barnehage

Ved søknad om bytte av barnehage/overflytting må ny søknad registreres. Du må logge inn for å søke overflytting. NB! Søknad om bytte av barnehage er bindende. Det betyr at dersom søknad om bytte av barnehage innvilges, blir plassen i nåværende barnehage automatisk tildelt et nytt barn.

Søke om endret plass-størrelse

Du må logge inn for å søke om endret plass-størrelse (Min side -> Mine plasseringer). Det er kun søker kan søke om endret plass-størrelse.

Endre eller slette søknaden

Du må logge inn for å endre eller slette søknaden (Min side ->Aktuelle saker). Her kan du også følge saksgangen.Det er kun søker kan endre søknaden.

Si opp eksisterende plass

Du må logge inn for å si opp plassen (Min side -> Mine plasseringer).Det er kun søker kan si opp plass.


Innlogging skjer med ID-porten (MinID, BankID, Buypass, Commfides)
Les mer om ID-porten her:
Informasjon om ID-porten